Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 12. 2023

NEKTAR PRO DUŠI - II.ČÁST - ÚVOD

DOPIS OD PŘÍTELE:
Drahý příteli,
rád bych ti řekl pár slov, jak tě miluji a jak o tebe pečuji.
Jak se ti daří? Včera jsem tě viděl, jak hovoříš se svými přáteli. Celý den jsem čekal a doufal, že si pohovoříš i se Mnou.
Když nastal večer, daroval jsem ti k zakončení velkolepý západ slunce a čerstvý vánek, aby sis odpočinul. Och, ano, jakou bolest mi působí, jsem-li takto opomíjen, přesto tě však miluji.
Dnes v noci jsem tě viděl usínat a jak jsem zatoužil, abych se dotkl tvého čela, rozlil jsem po tvé tváři i polštáři měsíční paprsek...a stále jsem čekal. Ty jsi však přesto ke Mně nepromluvil. Probudil ses ráno pozdě a hned jsi odešel do práce...a Mé slzy se smísily s deštěm, neboť právě pršelo.
Dnes vypadáš tak smutně, že mi to láme sdrce, protože Já rozumím. I Mne přátelé tak často opouštěli a zraňovali. Kdyby ses aspoň se Mnou rozdělil o svou bolest a samotu. Jsem si jist, že bych tě mohl potěšit!
Miluji tě, víš, a snažím se ti to říci modří oblohy a hebkou zelení trávy, šeptám ti to listím stromů a píši ti to barvou květů. Volám to k tobě horskými potoky a do ptáků vkládám milostné písně, aby ti je zpívali. Odívám tě teplem slunce a ovzduší provoňuji parfémy přírody!

Má láska k tobě je hlubší než oceán a větší než tvá nejživější ze tvých žádostí! Och, kdybys jen vůbec věděl, jak rád bych chtěl s tebou hovořit a doprovázet tě na cestě! Vím, že je to na této zemi těžké. Opravdu to vím. Žil jsem na ní. Volej Mne, žádej Mne, volej ke Mně, nezapomínej na Mne. Mám tolik věcí, o které bych se chtěl s tebou rozdělit! Už tě nebudu obtěžovat, jsi svobodný v tom, přijmeš-li Mne za přítele. Rozhodnutí je na tobě. Vyvolil jsem si tě však, a proto budu na tebe ještě čekat,neboť tě miluji!!!

Tvůj přítel Ježíš.

 Za trochu lásky šel bych světa kraj,
šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý,
šel v ledu – ale v duši věčný máj,
šel vichřicí – však slyšel zpívat kosy,
šel pouští – a měl v srdci perly rosy.
Za trochu lásky šel bych světa kraj,
jak ten, kdo zpívá u dveří a prosí.

JAROSLAV VRCHLICKÝ

                                      /

MODLITBA Z MEDŽUGORJE ZA ZÁCHRANU SVĚTA: "Bože náš, Otče náš, věříme, že nás zachráníš před věčnou záhubou. Prosíme, zachraň zemi, na kterou jsi poslal svého jediného Syna, Pána našeho - Ježíše Krista.
  Bože, Otče náš všemohoucí, pohleď na hříšníky jako na zbloudilé syny a dcery. Jsi naše naděje, Lásko věčná! Smiluj se, prosím vroucně, neboť nevidíme žádné jiné východisko ze zmatku našeho času a nebezpečí, která hrozí NAŠÍ PLANETĚ A CELÉMU LIDSTVU. Pomoz laskavou všemohoucností! Otevři svou milující náruč, zažeň stín satanův. Amen.
  Bože, Otče, buď milosrdný k nevěře tohoto století. Bože, smiluj se nad maličkými, kteří za nic nemohou a kteří přišli do světa lží a klamů. Svou pravdou jim zasviť  do srdce a do duše.
.  Žehnám všem, kteří uposlechnou a budou se modlit tuto modlitbu: Ve jménu Otce, i Syna, i Ducha svatého. Amen. vaše Matka Maria."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář