Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 12. 2023

Č.96. CO SE DĚJE S POTRACENÝMI DĚTMI?

 Existují firmy, které nakupují potracené plody a se ziskem je prodávají. Jedná se o výnosný obchod bez ohledu na to, zda se jedná o oblast obchodu s orgány nebo kosmetický a farmaceutický průmysl. Rovněž v potravinářském průmyslu se potracené lidské plody používají jako komodita, a to dokonce s pomocí organizací, které jsou podporované ze státních peněz.

   V následujícím skandálu nejde jen o potrat obecně, ale o skutečnost, že se s vyjmutými plody obchoduje. Kde jde o hodně peněz, tam je také velká kriminalita a korupce. Organizace Planned Parenthood (Plánované rodičovství) se v roce 2015 dostala do palby kritiky. Způsobily to poznámky ředitelky organizace zdravotnických služeb Deborah Nucatola.

   Warren Buffett je jedním z největších mecenášů Planned Parenthood Federation of America (PPFA), což by asi nejraději držel v utajení. Jedná se o americkou neziskovou organizaci, která ve více než 700 klinikách nabízí zdravotnické služby, zejména v oblasti reprodukčního lékařství, gynekologie a plánování rodičovství. Mezi její služby rovněž patří těhotenské testy a těhotenská doprovodná opatření, některá preventivní vyšetření na rakovinu, testování pohlavně přenosných nemocí a jejich léčba, antikoncepce a potraty. PPFA je členem International Planned Parenthood Federation, kterou v roce 1921 tehdy pod názvem American Birth Control League založila feministka a stoupenkyně eugeniky Margaret Sangerová. Její aktivity mimo jiné financoval John D. Rockefeller mladší.

   V roce 2015 se odehrál velký skandál. Americká nezisková organizace měla totiž potracené plody zprostředkovávat vědcům. Organizace to sama potvrdila. V tajně natočeném videu, které se objevilo, ředitelka organizace zdravotnických služeb vysvětluje, jak plod vyjmout, aniž by se poškodily zvláště cenné a vyhledávané části těla, jako jsou srdce, plíce a játra. Po této události několik federálních států oznámilo komplexní vyšetřování, ve kterém se mělo posvítit na praktiky organizace Planned Parenthood, a potom se rozhodne o další federální nebo státní podpoře v USA.

JE TO TÉMA, U KTERÉHO SE VYPLATÍ PŘEMÝŠLET. LIDSKÉ BUŇKY SE NACHÁZEJÍ V NAŠÍ POTRAVĚ, NÁPOJÍCH, KOSMETICE A MEDIKAMENTECH. JEDNO JE JASNÉ – NAŘÍZENÍ NA POVINNÉ OZNAČENÍ TAKOVÝCH ,,PŘÍMĚSÍ“ PROSTĚ NEEXISTUJE.

   Biotechnologická společnost Senomyx používá ledvinové tkáně z lidských embryí na výrobu látek, které zvýrazňují chuť a vůni. Služby této společnosti mimo jiné využívá Nestlé, Firmenich a Pepsi. Lidské buňky totiž reagují na umělé příchutě, takže namísto provádění chuťových testů s lidmi se používají tyto buňky z lidských embryí. Celou věc jsme zkoumali a podívali jsme se na řadu patentů této firmy.

   Obchod s částmi lidského těla nabral hrozivý rozměr. V dokumentech předložených ve výboru se objevují nepěkné detaily o potracených plodech. Potratová klinika v americkém státě Texas zřejmě dala k dispozici mozky a další části těl potracených dětí na studentský letní tábor University of New Mexico v Albuquerque. Vyplývá to ze zprávy vyšetřovacího výboru kongresu ve Washingtonu o potratovém průmyslu v USA. Podle dokumentů univerzitní zaměstnanci požádali kliniku „Southwestern Women’s Options“ se sídlem v Dallasu o kompletní mozky v dobrém stavu. Výbor je toho názoru, že univerzita a klinika porušily federální zákon. Generovat zisk prodejem částí těla potracených dětí je trestný čin.

 Co se často děje s plody po potratu nebo předčasném narození:

  1. Vyhodí se nebo se spálí. Po spálení se popel zlikviduje jako ,,zvláštní odpad“. Potracené plody se tak zpracují podle předpisu a zachází se s nimi jako se zvláštním odpadem. Matkám, které se ptají na své dítě, dává laboratoř následující odpověď: ,,Produkt byl hygienicky a nezávadně zlikvidován!“
  2. Využívají se na „terapii čerstvými buňkami“
  3. Používají se na výrobu kosmetiky
  4. Zpracovávají se k výrobě léků
  5. K ,,vědeckým účelům“ na lidech a zvířatech

   Již víc než rok se nejen v Americe diskutuje o rozhovorech se spolupracovníky Planned Parenthood, které byly nahrané skrytou kamerou. Na záznamu hovoří o prodeji částí těla a orgánů potracených dětí. „Stále víc lidí chce neporušená játra,“ řekla ředitelka Deborah Nucatola během obchodního obědu v restauraci.

   Planned Parenthood se k obviněním několikrát vyjádřila a litovala, že někdo tajně natočil vedení organizace. Používání tkáně z vyjmutých embryí na výzkumné účely je běžná praxe, která však není ilegální. Planned Parenthood tím prý nedosahuje žádný zisk a cena se týkala pouze administrativních nákladů. Mnoho žen se dobrovolně rozhodlo darovat tkáně potracených zárodků na vědecké účely. „Alespoň mají pocit, že v nelehkém období svého života udělaly něco pozitivního,“ vysvětluje jeden z tajně natočených zaměstnanců. Byly provedeny mnohé studie, ale způsobily spíš zděšení.

   Herečky jako Scarlett Johansson, Lena Dunham a Julianne Moore na Twitteru vyjádřily solidaritu s Planned Parenthood. Koncerny Coca Cola, Ford a Xerox nicméně Planned Parenthood požádaly, aby je společnost škrtla z veřejného seznamu příznivců. Dosud se totiž nacházely na webových stránkách PP. Koncerny oznámily, že organizaci nikdy finančně nepodporovaly, a následně z webové stránky zmizel kompletní seznam firem.

   Nejde o to řešit téma potratu jako takové. Jde spíš o to, co se s vyjmutými mrtvými plody děje potom. Z jiných zemí víme, jak obchod s orgány funguje.

   Ve skutečnosti se potracené plody využívají již asi 20 let. Dokonce i tehdy se říkalo, že lékařská věda objevila nový zdroj surovin. Jde o plody, které se mají použít na léčbu pacientů s Parkinsonovou chorobou. Na jednom poloutajeném setkání v Hannoveru se před lety diskutovalo o strategii přijetí této eticky a lékařsky sporné terapeutické metody. Také němečtí lékaři chtějí podpořit další využívání plodů.

KMENOVÉ BUŇKY Z PLODŮ SE POUŽÍVAJÍ PRO VÝZKUMNÉ ÚČELY, V KOSMETICKÝCH NEBO FARMACEUTICKÝCH VÝROBCÍCH.

   V Rusku v roce 2012 způsobil nález 248 potracených plodů pozdvižení. Některá lidská embrya byla v děloze déle než 6 měsíců. Zbytky podle všeho pocházely z výzkumné laboratoře. Kmenové buňky z plodů se používají pro výzkumné účely v kosmetickém nebo farmaceutickém průmyslu.

   V našich rešerších jsme narazili na biotechnologickou firmu s názvem Senomyx, která již jednou byla v hlavních zprávách, což následně vedlo k bojkotu nápojů PepsiCo. Odhalení výzkumných metod Senomyxu vedlo k tomu, že skupina Campbell Soup se od firmy Senomyx oddělila a přerušila s ní všechny styky.

BIOTECHNOLOGICKÁ SPOLEČNOST SENOMYX POUŽÍVÁ LIDSKÉ TKÁNĚ Z EMBRYONÁLNÍCH LEDVIN K VÝROBĚ OCHUCOVADEL A PARFÉMŮ. SLUŽBY TÉTO FIRMY MIMO JINÉ VYUŽÍVÁ NESTLÉ, FIRMENICH A PEPSI. LIDSKÉ BUŇKY REAGUJÍ NA UMĚLÉ PŘÍCHUTĚ, A PROTO SE POUŽÍVAJÍ TYTO LIDSKÉ TKÁNĚ.

 

   Charles Zuker z Kolumbijské univerzity v New Yorku dešifroval geny chuťových receptorů a své poznatky zobchodoval. Společně s laureátem Nobelovy ceny Rogerem Tsienem založil společnost Senomyx se sídlem v San Diegu. Firma hledá nové přísady do jídel pomocí screeningové metody za použití buněk, které jsou geneticky vybavené chuťovými receptory. S touto metodou se dají látky rychle otestovat i při vývoji léčiv ve farmaceutickém průmyslu.

   Senomyx je americká biotechnologická společnost, která se specializuje na vývoj přísad k posílení určitých aromatech a vůních v potravinách. Firma tvrdí, že používá proces „Reverse Engineering“ (reverzní nebo opačný rozvoj), což znamená, že pracuje s receptory člověka, které reagují na chuť a vůni. Společnost se snaží nahradit chuť potravin chemickými látkami, ale také přirozenými aromaty, jako jsou proteiny a buňky z lidských potracených plodů. PepsiCo, Cadbury, Kraft, Starbucks, Solae a Campbell je jen malá částí ze seznamu zákazníků. Senomyx vyvinul patentované ochucovadlo „na bázi proprietárních chuťových receptorů“. S těmito receptory se dříve experimentovalo na buňkách HEK 293.

   Na webové stránce Senomyx se píše: „Pracujeme s některými předními světovými producenty potravin, nápojů a výrobci přísad v rámci partnerství pro rozvoj a komercializaci chuťových přísad ze Senomyxu.“

  • PepsiCo– Financování výzkumu k identifikaci a vývoji nových sladkých chuťových přísad a přírodních sladidel. Naše spolupráce s PepsiCo nabízí exkluzivní licenční práva v segmentu nealkoholických nápojů v celosvětovém měřítku na období financování výzkumu. Kromě toho PepsiCo převezme financování výzkumu v oblasti slané chuti.
  • Firmenich má s firmou Senomyx partnerství v oblasti sladké chuti, která se využívá v potravinářských výrobcích. Bezpočet chuťových možností včetně typu S6973 a S2383, které obsahují celkový chuťový profil produktů a mají nižší množství sladidel, by měly vylepšit. Jde o to, aby se rozšířil počet zákazníků, a tím se oslovily i nápojové společnosti.
  • Nestlé zobchodovává chuťové složky od Senomyxu na trzích v jihovýchodní Asii.

   Senomyx vyvinul také několik sladidel, které nízkokalorické potraviny a nápoje zbavily nepříjemné chuti, jež se často vyskytují u sacharinu apod . V tomto ohledu firma spolupracuje s výrobci Firmenich či PepsiCo.

   Ženevský koncern Firmenich s 14% podílem na trhu patří mezi největší světové výrobce chutí a přísad. Firmenich je aktivní v 64 zemích a zaměstnává více než 6000 lidí. Na rozdíl od ženevského konkurenta Givaudan není na akciovém trhu. Od roku 2009 Firmenich například podporuje výzkum na ženevské univerzitě, v rámci NFS „afektivních studií“, které se zabývají čichovými vjemy. Podle zprávy má výzkum za cíl vytvořit protivráskový krém, který evokuje vzpomínky z dětství, nebo rtěnku, který připomene nezapomenutelnou chuť prvního polibku.

   Že koncerny jako Nestlé pracují s lidskými buňkami, o tom se už psalo. Cellular Dynamics International, Inc. z Wisconsinu (CDI) v průmyslovém objemu z darovaných vzorků vyrábí kmenové buňky. Tato technologie se dosud hlavně používala pro lékařský výzkum a vývoj léků, ale s Nestlé je u toho i výzkum potravin.

   Nestlé chce zkoumat vztah mezi stravou a nemocí na mozkových a jaterních buňkách, které poskytlo CDI. Rovněž vyvíjet další produkty, jako jsou živinami obohacené nápoje, koktejly a smoothies, které mohou být uvedeny na trh jako produkty na podporu zdraví. Nestlé chce otestovat potraviny na lidských buňkách.Výrobci byl v srpnu 2014 udělen americký patent na automatizovanou produkci buněk, které mohou růst do jakýchkoliv z více než 200 typů buněk v těle vůbec.

   Do jaké míry jsou lidská embrya obsažená v naší potravě, se nedá přesně zjistit. K tomu je zapotřebí prozkoumat celou řadu různých patentů, některé z nich se nacházejí na stránce Senomyx, Inc. Patent applications

   Již v roce 2012 o tom psal časopis Forbes v článku Biotech Fear Factor: „Jedna malá firma, která se jmenuje Senomyx, používá nové technologie k tomu, aby vytvořila nové přísady do potravin. Senomyx objevil buněčné receptory, které najdou, rozeznají a izolují chuť a k tomu následně přidá HEK-buňky. Ty umožní otestovat tisíce potencionálních chuťových přísad, aby se zjistilo, zda je chuť sladká, nebo srdnatá. Výhodou je rychlost, které by se s lidským chuťovým rámcem jinak nedosáhlo. Vědeckou práci Senomyxu o sladidlech najdete zde. Synomyx rovněž oznámil svojí spolupráci s výrobci potravin a nápojů jako Pepsi, Nestlé či Coca-Cola.“

   Pokud jsme z dostupných zdrojů situaci správně pochopili, tak se klonují buňky ze zbytků lidských embryí. Informace z jejich DNA pak identifikují chuťové receptory a následně se využívají dál.

   Již v roce 1995 se vyhlásila farmaceutická kampaň, která dostala kompetentní podporu od lékařek, lékárnic, odborníků v oblasti rozvojové spolupráce, političek a vědeckého poradního výboru: „Pokud proti této linii výzkumu neexistuje společenská námitka, může to mít dalekosáhlé důsledky. Například by mohlo existovat veřejné prohlášení v lékařském výzkumu, které by liberalizovalo potratový zákon pro takové ženy, které svůj plod dají k dispozici. Proto v USA mohou existovat firmy, jež potracené plody nakupují a dál je prodávají se ziskem.

   Možná bude na billboardech brzy vylepeno: „Jděte na potrat – zachráníte život.“ Právě tam jsme se v současné době dostali.

Zdroj a více na: https://www.casopis-sifra.cz/spinavy-obchod-potracenymi-plody-pouziva-nestle-pepsi-i-dalsi-korporace-k-vyrobe-ochucovadel-jede-tom-i-organizace-planovane-rodicovstvi/

 

         POTRATY  V  PRŮBĚHU  CÍRKEVNÍCH  DĚJIN
Co píšou dřívější církevní učitelé a první křesťanští spisovatelé o potratu?
Zde je několik příkladů:
DIDACHÉ, APOŠTOLSKÉ UČENÍ
Didaché jsou nejstarší církevní podání a nařízení. Vznikla kolem roku 80–100 (Klement Alexandrijský). V 1. kapitole odst. 1 pod „Povinnosti vůči životu“ stojí: „Nesmíš dítě zahubit potratem ani usmrtit novorozence!“
V 5. kapitole odst. 1 pod „Znamení cesty ke smrti“: „Ti, kteří zabíjejí své děti, kteří ničí Boží obraz v mateřském lůně,... od těch, kteří to dělají, se
především odlučte!“
BARNABÁŠŮV  DOPIS:                                                                   VBarnabášově dopise v 19. kapitole „Cesta světla“ v odstavci 5 stojí: „Neusmrcuj dítě potratem, nezabíjej novorozence!“ 20. kapitola má název Cesta temnosti. „Cesta temnosti je plná prokletí..., je to cesta k věčné smrti: na té se nacházejí lidé, kteří usmrcují Boží tvory v mateřském lůně.“
ATENAGORAS ATHÉNSKÝ
Atenagoras Athénský napsal v roce 177 „Prosebný přípis křesťanům“. Kapitola 35: „Je veliký rozdíl mezi tím, zda někdo usmrcení přihlíží, nebo je sám provádí; nedíváme se, abychom se neposkvrnili vinou krve... Ty ženy, které k vyvolání potratu používají léky, jsou vražedkyně lidí..., protože i plod je již člověk a předmět Boží laskavé péče. Jako odstavení dítěte od výživy se rovná vraždě spáchané na dítěti. Jsme v tom důslední, protože jsme služebníci rozumu, nikoliv jeho překrucovatelé.“
TERTULIÁN
Tertulián napsal kolem roku 190 „Výzvu k čistotě“. Kapitola 13: „Není nám dovoleno zabít člověka,který je před narozením, ani člověka již narozeného"
Ve svém Apologetiku (kolem roku 198) v kapitole 9 stojí: „Vražda je nám jednou provždy zakázána, nesmíme zničit ani plod v mateřském lůně. Takto zabránit porodu je třeba pokládat za vraždu. NENÍ  TOTIŽ  ŽÁDNÝ  ROZDÍL  MEZI  TÍM,  ZDA  JE  ZAHUBENO  JIŽ  NAROZENÉ  DÍTĚ,  ANEBO  TO,  KTERÉ  SE  NA  POROD  PŘIPRAVUJE.“
KLEMENT ALEXANDRIJSKÝ
Klement Alexandrijský (kolem roku 200) ve „Vychovateli“ kniha 11, odst. 96, č.1: „Je to zločinný skutek usmrtit život, který  v z n i k á  s k r z e  B o ž í  PROZŘETLNOST.  Potratové prostředky vedou k úplné zkáze... a s utracením plodu těla je zničena veškerá lidskost.“
CYPRIÁN
Cyprián byl biskupem v Kartágu a ve svém dopise č. 52 adresovaném Kornéliovi v roce 251 napsal o odpadlíkovi Novatovi: „Novatus kopl svou ženu do břicha ... a způsobil smrt dítěte. Smrtí tohoto dítěte se provinil mnohem větší vinou, než když přinesl oběť modlám.“
MINICIUS FELIX
V Římě kolem roku 200–250 napsal dialog Octavius. V kapitole 30 píše: „...nikoliv u nás, ale u vás vidí, jak jsou utráceny nenarozené děti; některé ženy berou léky, aby zničily zárodek budoucího života a dopouštějí se na
dítěti vraždy.“
HYPPOLIT ŘÍMSKÝ
Hyppolit († 235) napsal v knize „Zamítnutí všech herezí“ v knize IX proti Kalistovi v odst. 12: „Kalistus učí nevěře a vraždě; ... a jeho přívrženci
jsou tak nestoudní, že se nazývají »katolická církev«, a používají prostředky, které usmrcují plod v těle... Hle, jak daleko zašla tato hanebná bezbožnost!“
EFRÉM SYRSKÝ
Efrém Syrský, nazývaný „Citera Ducha Svatého“, píše ve své „Řeči o posledním dnu“ v 10. kapitole: „... ti, kteří zničí plod v těle..., kteří vyvolávají chybný porod svého dítěte, ti budou při posledním soudu sami skrze toto
dítě přivedeni k chybnému porodu a bude jim odňato světlo života v onom životě... To je odplata pro ty, kteří odňali život svému dítěti.“
Efrém to dále rozvádí v řeči „Zjevení Páně“ odst. 2 s poukazem na Jer 1,5: „Pán živých a mrtvých ukazuje, že je to On, kdo  POSVĚTIL  JEREMIÁŠE  V  MATEŘSKÉM  LŮNĚ.
BLAŽEJ VELIKÝ
Blažej Veliký byl biskupem v Cesareji. V listě Amfilochiovi v roce 374 odst. 2 napsal: „Žena, která záměrně utratí plod svého těla, proviňuje se vraždou. Neexistuje žádné vychytralé rozlišení mezi plodem těla před porodem a po porodu... Žena ohrožuje tak sama sebe a dochází ke zničení zárodku, což je druhá záměrná vražda. – Církevní pokání za to se musí rozšířit až do smrti.“
JAN ZLATOÚSTÝ
Jan Zlatoústý v Komentáři k listu Římanům napsal kolem roku 400 ve 25. homilii: „Proč zaséváš tam, kde byla před narozením spáchána vražda? Děláš ženu ještě dodatečně vražedkyní... Po nevěře následuje vražda, ano, něco ještě horšího než vražda. Nemám
pro to žádný výraz, protože se zde neodnímá život dosud nenarozené
bytosti, nýbrž se zabraňuje, aby se život mohl vůbec narodit... Vedeš tuto ženu k vraždě. I když se ona dopustila tohoto činu, je milenec podnětem, kvůli kterému je tento zločin spáchán.“
PETR CHRYZOLOG
Petr Chryzolog († kolem r. 450) byl arcibiskupem v Ravenně. Ve svém kázání (Řeč 72) mluví k dětem v mateřském lůně: „...Vy šťastné, ještě dříve než spatříte svou matku, máte v nebi Otce, který vás přijal jako Boží děti do jedinečného a trvalého příbuzenského vztahu...“ Tyto úryvky dokládají, že potrat byl již od prvních křesťanských staletí vždy pokládán za vraždu anebo dokonce za něco ještě horšího. Teprve myšlení naší doby se pokouší tuto vraždu skrýt a popřít tím, že ji zakrývá jinými názvy, jako je „přerušení těhotenství“. Jenže na toto „přerušení“ nemá jiné řešení než vraždu. Používáním potratových pilulek se žena opět stává jako dříve hlavní pachatelkou.
(Světlo 12/2007)

 
ALESPOŇ ÚCTA K PLODU
Oblastní správa v Lombardii na severu Itálie rozhodla, že nenarozené děti musí být v budoucnu pohřbeny a nikoliv odloženy do odpadků. Místní guvernér Roberto Formigione zdůraznil: „Jedná se o důstojnost plodu.“ Rodiče mají možnost, aby toto pohřbení zařídili. Pokud to rodiče neučiní, musí to zajistit nemocnice ve společném hrobě. Milánské noviny to označily za „revoluční“.

VĚTŠINA PROTI POTRATŮM
Většina Američanů se podle aktuálního průzkumu staví proti potratům. Téměř 50 % chce potraty zcela zakázat, 31 % připouští potrat v případě znásilnění nebo incestu. Potrat schvaluje jen 31 % dotázaných.
 
        CHLAPEC  Z  PSINCE
Jihoafrická rodina Jarvis přijímá pohozené děti a dává jim domov.
Tommy Jarvis má něco společného s Harry Potterem. I k jeho početí přispěl cizinec. Má totiž vlasy kadeřavé jako jihoafrický chlapec, ale jsou světlé a jeho kůže je bílá. Tommy Jarvis je albín a tato zvláštnost přírody dělá z něho ve společnosti, kde musí být každý buďto opravdový černoch anebo být evropsky bílý, vyhoštěného jedince.
Jeho matka dítě odložila v blízkosti Johannesburgu. Našel ho jeden pasák, a protože nevěděl, kam by ho měl zanést, dal ho ke svému psu do psí ohrady. Hoch jedl se psem z jedné misky a měl na sobě jen šortky.
Někdo zde to dítě uviděl a odnesl je na farmu Jarvisů, deset kilometrů jižně od Johannesburgu. „Zde je odloženo každý týden na sto dětí,“ popisuje situaci Thea Jarvisová jihoafrickou skutečnost. „Jsou nalezeny buďto u vchodů do obchodu, zanechány v nemocnici nebo zapomenuty na poli.“         S velkou energií žije Thea Jarvisová své přesvědčení: „Každé dítě je dar
a má svoji důstojnost.“ Společně se svým mužem Robinem založila před 13 lety „TLC – The Love for Christ Ministries“, což znamená asi tolik jako „Láska v Boží službě“.
O novorozence a odložené děti, nevinné oběti AIDS, krajní chudoby a sociálních poměrů, se stará Jervisova rodina na své farmě. „První roky jsme financovali projekt z vlastních prostředků,“ vypravuje Thea. Mezitím začali dostávat příspěvky z celého světa.
Na dvoře pokřikuje na 50 dětí s černýma vykulenýma očima a čokoládovou pletí. Thea a Robin Jarvisovi jsou bílí a bílé jsou i jejich tři dcery a jeden syn, s nimiž dohromady se postarali od roku 1993 o více než 400 dětí, pro mnohé z nich našli adoptivní rodiny, mnohé se mohly vrátit do svých vlastních rodin. Více než dvacet dětí adoptovali zatím manželé Jarvisovi a jejich dcery Jana a Pippa. Tommy je jeden z jejich svěřenců.
„Výchova se psem byla pro Toma velice svérázná a trvalo to dlouho, než přestal jíst ze země a byl ochoten si sednout ke stolu,“ vzpomíná Pippa na první doby. Spolu s dobrovolnými pomocníky, kteří přicházejí na farmu z celého světa, několika stálými zaměstnanci a s několika učitelkami stará se tato rodina o tyto děti. „Děláme všechno pro to, aby se z těchto pohozených dětí stali cenní členové společnosti.“ Dnes je podporuje mnoho pomocných a misijních organizací.Dostali dokonce vyznamenání Paula Harrise Fellowa.
Z „psího dítěte“ je dnes vážný mladík, který velice miluje hudbu a nade všechno má rád gospel. Chodí do školy, ale pokroky dělá jen velice pomalu, protože jeho zrak byl nemocí AIDS značně poškozen. „Mnoho našich dětí má AIDS,“ vypravuje Pippa, „což je také často důvod, proč byly odloženy.“ O mnoho dětí se také postarali tak, že je chovali ve své náruči, než zemřely. „Tyto děti, které sdílely náš život a naši lásku, jsou pochovány v Zahradě vzpomínek.“
(Z Komma   37/2006;  Světlo 7/2007, přeložil -lš-)
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář